Wereldrecepten

Italiaanse Truffelpasta

Een heerlijk Italiaans gerecht. Goed in combinatie met een krachtige wijn, bijvoorbeeld Barolo. Ook een Pinot Noir of houtgerijpte Chardonnay doen het er goed bij! Eet smakelijk!

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en voeg een scheut truffelolie toe aan het water. Bak de pancetta in een koekenpan in z’n eigen vet en bak de kastanjechampignons en het sjalotje in een ander pannetje. Voeg de truffel tapenade en een scheut kookroom toe aan de pancetta. Roer dit door elkaar zodat er een saus ontstaat. 

Giet de pasta af zodra die klaar is en voeg de pasta toe aan de pan met saus. Voeg ook het sjalotje en de champignons eraan toe. Rasp vervolgens de Parmezaanse kaas boven de pan. 

Voeg naar wens nog een snuf peper en zout toe en roer er wat rucola doorheen. Leg de pasta op een bord en garneer met nog wat extra Parmezaanse kaas en rucola. 

Ingrediënten:

  • pappardelle
  • truffel tapenade
  • pancetta
  • kookroom
  • truffelolie
  • rucola
  • sjalotje
  • kastanjechampignons
  • Parmezaanse kaas