Om je vingers bij af te likken, deze Italiaanse spaghetti met venusschelpen (vongole). Wijntip: hou het bij een simpele wijn zonder houtrijping. Bijvoorbeeld een Albarino uit Spanje (stevig, minerale tonen en stuift uit het glas) of een Verdicchio of Pinot Grigio.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook, de rode peper en de fijngesneden steeltjes van de peterselie.
Doe de gewassen en gesorteerde venusschelpen/vongole erbij en roer om. Voeg nu de witte wijn toe. Kook de schelpen met een deksel op de pan voor ongeveer 3 minuten (wacht totdat alle schelpen open zijn).
Voeg de spaghetti en blaadjes peterselie toe. Schenk een beetje citroensap erover en roer er tenslotte nog een klein beetje roomboter door.
Ingrediënten (2 personen):
150 gram spaghetti
olijfolie
2 teentjes knoflook (in stukjes)
fijngehakte peterselie (steeltjes en blaadjes apart)
halve rode peper in kleine stukjes
500 gram gewassen venusschelpen / vongole (kokkels kan ook)