Regenboogforel op Oude Wijvenkoek
Wereldrecepten

Borrelhapje: Forel op Oude Wijvenkoek

Succes gegarandeerd! Dit borrelhapje doet het altijd goed bij onze gasten en is ook nog eens eenvoudig te bereiden. Serveer er bijvoorbeeld een heerlijke Portugese Vinho Verde bij! 
Benieuwd wat jij ervan vindt!

Snijd de forel in dunne reepjes (controleer goed op evt. graat). Pel en snipper het sjalotje en meng daarna de forel, sjalot, mayonaise en creme fraiche goed door elkaar in een kom. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Gebruik een koeksteker om de oude wijvenkoek in kleinere rondjes/vierkantjes te steken. Snijd de appels dusdanig dat je appelschijven krijgt met schil, maar zonder klokhuis. Ze moeten ongeveer even groot zijn als de plakjes oude wijvenkoek die je hebt gesneden/uitgestoken. 

Leg de plakjes appel op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi ze met een beetje poedersuiker of rietsuiker. Laat ze daarna in de oven (onder de grill) in ca. 2-3 minuten karameliseren. 

Serveer de plakjes koek op een mooi bord, doe het vismengsel op de koek en voeg de plakjes appel er als topping aan toe. 

Garnering: voeg tenslotte wat sla toe aan het bord met daarop een dressing van appelstroop, olie, balsamico, peper en zout. Optioneel kun je met de dressing ook nog wat sierlijke strepen op het bord maken.

Ingredienten (4 personen):

  •  300 gram gerookte regenboogforel
  • 1 sjalot
  • 1 grote eetlepel mayonaise
  • 1 grote eetlepel creme fraiche
  • 4 dunnen plakken oude wijvenkoek
  • 2 appels (Granny Smith)
  • Sla (voor garnering)
  • Beetje rietsuiker of poedersuiker
  • Kleine hoeveelheid appelstroop
  • Scheutje balsamico
  • Scheutje olijfolie
  • Snuf Peper en zout