Wereldrecepten

Een verzameling van onze lievelingsrecepten. Vaak simpele, (gezonde) en lekkere gerechten voor op een reguliere werkdag, maar ook absoluut culinaire hoogstandjes voor de dagen waarop er meer tijd is om te koken. In veel gevallen met een wijntip erbij!

Borrelhapje: Forel op Oude Wijvenkoek

Succes gegarandeerd! Dit borrelhapje valt altijd in de smaak bij onze gasten en is ook nog eens eenvoudig te maken.

Stoofvlees met Trappistenbier

Je kunt stoofvlees op veel verschillende manieren maken. Wij gebruikten deze keer trappistenbier (een ‘dubbel’). Het vlees moet uren stoven waardoor de alcohol verdampt en er een heerlijke smaak overblijft. Als bijgerecht kozen wij voor spruitjes met aardappelgratin.

Italiaanse spaghetti met venusschelpen

Om je vingers bij af te likken, deze Italiaanse spaghetti met venusschelpen (vongole). Wijntip: hou het bij een simpele wijn zonder houtrijping.

Marokkaanse couscous met feta en hummus

Dit gerecht is binnen enkele minuten klaar en is ontzettend lekker! Wijntip: Sauvignon Blanc, Riesling of Pinot Grigio.

Oosterse kip in honing-sinaasappelsaus

RECEPT – Deze oosterse kip in honing-sinaasappelsaus gaat perfect samen met de Rueda Verdejo.

Italiaanse Truffelpasta

RECEPT – Een heerlijk Italiaans gerecht. Goed in combinatie met een krachtige wijn, bijvoorbeeld Barolo.