Oosterse kip
Wereldrecepten

Oosterse kip in honing-sinaasappelsaus

Deze oosterse kip in honing-sinaasappelsaus gaat perfect samen met de Rueda Verdejo. Voeg je graag nog wat rode peper toe aan het gerecht waardoor het geheel licht pittig wordt? Vervang de Verdejo dan door een frisse Rueda Sauvignon Blanc (bijvoorbeeld de José Pariente – 2021).

Snij de kipfilet in stukjes en rasp de schil van de sinaasappel. Doe de rasp, samen met een snuf zout en peper bij de kipfilet.   

Pers de sinaasappel uit. Doe 1 eetlepels van het sap samen met een eetlepel olijfolie bij de kipfilet en meng het geheel goed door elkaar. Laat dit even staan.

Snij de ui in halve ringen.  Breng een pan met een ruime hoeveelheid water met een lepeltje zout aan de kook. Kook hierin de peen julienne kort totdat deze beetgaar doch stevig blijft. Haal de wortel uit de pan en doe de courgetti maximaal een minuut in het kokende water. Gooi het water niet weg, want hierin kook je de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.

Verhit een beetje olie in een wok en bak hierin de kipfilet. Haal de kipfilet uit de pan en bak de ui even kort aan. Schep de honing bij de ui en laat deze even kort karamelliseren.

Neem een kopje water (kwart gevuld) en los hierin een halve eetlepel maïzena op. Voeg het sinaasappelsap bij de ui en laat doorkoken. Schud hier al roerende het water met de maïzena bij tot de gewenste dikte ontstaat. Doe de kip in de saus en verwarm het geheel. Optioneel: voeg naar smaak ringetjes rode peper toe.

Verwarm in een wok of koekenpan een klein beetje olijfolie warm hierin de peen, courgetti en de spaghetti kort door tot alles gemengd en warm is.

Serveer de groentespaghetti op een bord met daarover de kipfilet in honing-sinaasappelsaus. 

Geïnspireerd door: lekkertafelen.nl 

Ingrediënten (2 personen):

  • kipfilet, 250 gram
  • spaghetti, 125 gram
  • ui
  • courgetti, 200 gram
  • peen julienne, 200 gram
  • grote sinaasappel
  • 1,5 a 2 eetlepels honing
  • snuf peper en zout
  • olijfolie
  • Maizena
  • optioneel: rode peper